Klösträd för katter

Artikeln innehåller annonslänkar från VetZoo

Det här är klösträd

Byt ut en framtida trasig soffkant mot ett klösträd.

Oavsett om klösträd är av mindre eller större storlek är dess fokus att kunna erbjuda vila, lek och äventyr. Ett kalasbra klösträd är stabilt, har gömmor, fler eller färre våningar och såklart sådär supermysigt teddytyg. Om familjen består av fler än en katt tycker vi att alla kissar ska ha lika mycket nytta och nöje – alla katter ska ha möjlighet att hitta sin favoritplats.

Ett klösträd är ett bra och naturligt alternativ för att uppfylla kattens naturliga behov av att ha koll på allt runtomkring. De kan känna trygghet i att ha sin egna plats där ingen kan nå dem, samt då få möjlighet att ha översyn på allt. Det har till och med varit fall där deprimerade eller aggressiva katter helt och hållet ändrat sitt beteende till det bättre efter att fått tillgång till klösträd.

Vi nämner några favoriter nedan, som är mellan 128-176 cm i höjd, och således möjliga beroende på dina förutsättningar och storleken du har att erbjuda. Om du är händig kan du också kila över till YouTube och söka på ”cat tree diy”. För den som vill spara tid kan du spana in de recenserade produkterna nedan.

Bästa klösträd 2021

Nedan har vi summerat de tre klösträden som ska uppnå kattägares behov. Oavsett om det gäller priset, storleken eller möjligheterna. Alla ska kunna erbjuda vila, lek och äventyr. Och se till att soffkanten inte blir uppriven.

Tips! Om katten inte vill använda klösdelen kan gottigheter eller catnip ge klösträdet en ny chans.

[pods name=”products” where=”producttaxonomy.slug = ’klostrad'” orderby=”position.meta_value ASC” template=”Produktgalleri”]

Frågor & svar

Mitt klösträd är väldigt ostabilt. Vad kan jag göra?

Det har vi också fått uppleva. Det bäst tipset är att åka till byggvaruhandeln och köpa en regel eller liknande, som du kan sätta fast för att stötta klösträdet. Skruva fast det i antingen golv eller vägg, så länge det är möjligt.

Så här görs testerna

Vad gäller kattprodukter har vi erfarenhet av både inomhuskatter och utomhuskatter. Vissa har kommit hem med råttor, andra har solat hela dagarna. Utifrån det, och med hjälp av research, presenterar vi produkter som passar våra älskade missar.

Saknar du recension på andra klösträd?
Kontakta oss, så gör vi vårt bästa för att testa fler.

Maskoten Fridur visar tummen upp

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021