Klösträd för katter

Artikeln innehåller annonslänkar från VetZoo

Det här är klösträd

Byt ut en framtida trasig soffkant mot ett klösträd.

Oavsett om klösträd är av mindre eller större storlek är dess fokus att kunna erbjuda vila, lek och äventyr. Ett kalasbra klösträd är stabilt, har gömmor, fler eller färre våningar och såklart sådär supermysigt teddytyg. Om familjen består av fler än en katt tycker vi att alla kissar ska ha lika mycket nytta och nöje – alla katter ska ha möjlighet att hitta sin favoritplats.

Ett klösträd är ett bra och naturligt alternativ för att uppfylla kattens naturliga behov av att ha koll på allt runtomkring. De kan känna trygghet i att ha sin egna plats där ingen kan nå dem, samt då få möjlighet att ha översyn på allt. Det har till och med varit fall där deprimerade eller aggressiva katter helt och hållet ändrat sitt beteende till det bättre efter att fått tillgång till klösträd.

Vi nämner några favoriter nedan, som är mellan 128-176 cm i höjd, och således möjliga beroende på dina förutsättningar och storleken du har att erbjuda. Om du är händig kan du också kila över till YouTube och söka på ”cat tree diy”. För den som vill spara tid kan du spana in de recenserade produkterna nedan.

Bästa klösträd 2021

Nedan har vi summerat de tre klösträden som ska uppnå kattägares behov. Oavsett om det gäller priset, storleken eller möjligheterna. Alla ska kunna erbjuda vila, lek och äventyr. Och se till att soffkanten inte blir uppriven.

Tips! Om katten inte vill använda klösdelen kan gottigheter eller catnip ge klösträdet en ny chans.


Klösmöbel Mariela

Klösmöbel Mariela
Höjdpunkter
  • Många våningar och flera krypin
  • Bäst i test 2020
  • Dess storlek bidrar inte bara till upplevelse, utan också stabilitet

Oh-la-la! Vi säger som vi alltid sagt i vår familj – det är mycket pengar men det är inte dyrt. Med det menar vi att köpare får valuta för pengarna. Den här klösmöbeln från Mariela är hela 176 cm högt och bottenplattan är 56 x 56 cm. En kattdröm.

Här har vi paradis-klösträdet. Och det finns många platser att vila och spana från, från en hög höjd och således en – som sagt – kattdröm. Passar bra till familjen som har många klösträd-älskande katter.

Klösträdet är stabilt och erbjuder vad den lovar.

Produkten finns hos

Little&Bigger Klösträd Quadric

Little&Bigger Klösträd Quadric
Höjdpunkter
  • Populär klösmöbel i teddytyg
  • Uppfyller alla behov för fler katter samtidigt
  • Imponerande 70 x 70 cm bottenplatta och en höjd på 158 cm

Klösmöbel från Little&Bigger går alltid hem bland katterna. Flera olika våningar och krypin. Perfekt för både lek, klös och vila!

Detta är det mellersta klösträdet som vi har recenserat, med en höjd på 158 cm. Vi skulle säga att detta trädet uppskattas av alla katter. Du väljer trädet som är högre än detta endast för att ge det _absolut_ bästa.

Glöm inte att skruva ihop och fast trädet ordentligt, så att det inte sker några olyckor.

Produkten finns hos

Little&Bigger Klösträd Ipnos

Little&Bigger Klösträd Ipnos
Höjdpunkter
  • Ett av de billigare klösträden som finns på marknaden
  • Prövad av kattägare
  • Hållbar och kvalitativ kombination (kokos och sisalrep)

Med en höjd på 128 cm och bottenplatta på 40 x 40 cm kan din katt avnjuta flera våningar och ett krypin. Och självklart ligga högst upp och dingla ner för att ge leksaken en omgång. Våra vänner, som äger två katter, tycker att denna är perfekt för dem.

Den är den minsta vi recenserat, men uppfyller ändå katters behov om att ha en rygg plats att spana ifrån. Om du upplever att dina katter inte är nöjda med höjden går det alltid att returnera eller ta på sig händig-handskarna och bygga ett förhöjning. Åk då till närmsta brädgård och be om tips för att göra en fot till ditt klösträd. Det behöver inte kosta många pengar.

Produkten finns hos

Frågor & svar

Mitt klösträd är väldigt ostabilt. Vad kan jag göra?

Det har vi också fått uppleva. Det bäst tipset är att åka till byggvaruhandeln och köpa en regel eller liknande, som du kan sätta fast för att stötta klösträdet. Skruva fast det i antingen golv eller vägg, så länge det är möjligt.

Så här görs testerna

Vad gäller kattprodukter har vi erfarenhet av både inomhuskatter och utomhuskatter. Vissa har kommit hem med råttor, andra har solat hela dagarna. Utifrån det, och med hjälp av research, presenterar vi produkter som passar våra älskade missar.

Saknar du recension på andra klösträd?
Kontakta oss, så gör vi vårt bästa för att testa fler.

Maskoten Fridur visar tummen upp

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021