Klöspelare för katt

Artikeln innehåller annonslänkar från VetZoo

Det här är klöspelare

För kattägare som vill erbjuda klösiga upplevelser i mindre storlek.

Klöspelare är en mindre variant av klösträd och passar sig som vill köpa något katten kan vässa klorna på men önskar ha det i mindre storlek. Vårt fokus är därför att presentera prisvärda produkter som tar liten plats men ger möjlighet till … du gissade rätt – klös!

Om du klickar hem en klöspelare men din katt visar inget intresse för den kan vi rekommendera att leka med en vippa runt den eller använda till exempel catnip.

En oftast mindre variant av nedan klöspelare är klösbrädor. De kan man luta eller sätta fast mot väggen.

Bästa klöspelare 2021

Vi har recenserat topp tre klöspelare som ska tillfredsställa både katt och ägare. Alternativen finns för de som är mer designintresserade, har tightare budget eller för dig som bara vill ha en hederlig klöspelare. Även för dig som vill lyxa till det lite.


Klöspelare Morella

Klöspelare Morella
Höjdpunkter
  • Lyxig blandning av pelare och träd
  • Mysig hängmattan
  • Leksak att sätta klös i

Produkten mäter en höjd på 96 cm med en bottenplatta på 75 x 40 cm. Det är den största och lyxigaste klöspelaren vi recenserat. Toppbetyg – så länge du har plats för den.

Syftet med klöspelare att låta till exempel soffkanten vara. Men denna fyller också behovet för den katt som gillar att vila i hängmattan och leka med den hängande leksaken. På höjden 96 cm uppfylls behovet (för våra katter i alla fall) av att få spana runt i rummet.

Produkten finns hos

Little&Bigger Klöspelare Pylon

Little&Bigger Klöspelare Pylon
Höjdpunkter
  • En äkta klassiker
  • Finns i två olika färger
  • Fyller sin funktion utan att ta för mycket fokus

Om du är ute efter en klassisk klöspelare är denna för dig. Bara måttet passar: 44 x 44 x 100 cm.

Klöspelaren finns i både grått och vit, vilket då kan anpassas till de andra färgerna som finns i rummet. I och med att den är inklädd i plysch får den en lite lyxig och mjukt intryck. Men vi anser att det inte är utseendet som är i fokus – utan funktionen. Och i det får den toppbetyg.

Det är en stabil klöspelare, med en design som gör att katterna lekfullt kan klösa klorna samtidigt som de leker runt den.

Produkten finns hos

Cat It Klöspelare Vas

Cat It Klöspelare Vas
Höjdpunkter
  • För den designintresserade
  • Möjlighet att förvara andra kattleksaker - som vippor - i klösvasen
  • Tar liten plats - 43 cm i höjd

”Oj, vilken speciell vas” fick vi höra. Några fniss senare kommer ena katten och klöser. Vår gäst stirrade lite extra ? och det tog inte lång tid förrän vasen blev något mer – en klöspelare. Med andra ord får vi både funktion och form.

Den här klöspelaren är framtagen med den designintresserade i fokus, men också såklart för våra missar. Som kattägare är det viktigt att ta ansvar för deras naturliga beteende gällande vässa klorna, och denna är en favorit hos oss då den smälter in i hemmets övriga inredning. Med andra ord tar den inte så mycket plats, utan finns bara där bland allt annat.

Produkten finns hos

Frågor & svar

Varför ska man ha en klöspelare?

Att klösa är ett naturligt beteende hos katter och således något som bör finnas möjlighet till att göra. För de som väljer att ha inomhuskatter är det då extra viktigt när de inte får finslipa sina klor på träd eller andra naturliga material. Det är också ett bra alternativ för de som inte får ha sin soffa i fred. Det kan bli tröttsamt när soffan får agera nagelterapeut.

Min katt gillar inte vår nya klöspelare. Vad ska vi göra?

Ett alternativ är att leka med en vippa runt klöspelaren, eller lägga på till exempel catnip. Ett annat alternativ, om din katt fortsätter vara sugen på soffkanten, är att ställa den vid soffan och positivt uppmuntra till att förflytta klösbeteendet från soffan till pelaren.

Så här görs testerna

Vad gäller kattprodukter har vi erfarenhet av både inomhuskatter och utomhuskatter. Vissa har kommit hem med råttor, andra har solat hela dagarna. Utifrån det, och med hjälp av research, presenterar vi produkter som passar våra älskade missar.

Vill du läsa andra recensioner på klöspelare?
Kontakta oss, så gör vi vårt bästa för att testa ett bredare utbud

Maskoten Fridur visar tummen upp

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021