Klösbräda för katter

Artikeln innehåller annonslänkar från VetZoo

Det här är klösbrädor

Den enklaste lösningen för att tillfredsställa klorna.

Klösbrädor har, av vår erfarenhet, alltid funnits i katthem. Oftast är den fastskruvad i väggen om den är av mer hållbarare sort, eller så har de flyttats runt i hemmet i samband med katters aktivitet.

När vi säger att klösbrädor är den enklaste lösningen så refererar vi till att det finns större produkter som klöspelare. En enkel och billig lösning är klösbrädor men om din(a) katt(er) visar det naturliga behovet av att spana från höjder rekommenderar vi klösträd. Klösträd är en allt-i-ett-lösning för katten som ska må bra (och få det lyxigt ✨).

Att klösa är ett naturligt beteende hos katter, och därför ska vi erbjuda den möjligheten. Kanske har du, som kikar in här, en uppklöst soffkant. Då är klösbrädan en enkel och billig investering för att låta soffan leva längre. Ett tips är att sätta klösbrädan vid soffan, för att med positiv inlärning snabbt kunna byta fokus från soffan till klösbrädan.

Om klösbrädan finnes ointressant kan vi rekommendera att köpa vippor att leka med i anslutning till brädan eller strö sånt som catnip eller andra godsaker. En av de recenserade produkterna innehåller catnip.

Bästa klösbrädor 2021

Vi har samlat de klösbrädor som vanligtvis har olika typer av livslängd (beroende på kattens aktivitet såklart) och utseende. Vi har till och med smugit in en klösmatta.


Klösbräda Sisal/Plysch

Klösbräda Sisal/Plysch
Höjdpunkter
  • Går att enkelt skruva upp på väggen om man vill
  • Uppfyller klösbehov
  • 15 x 62 cm

Den typiska klösbrädan som vi alltid har haft hemma. Hållbar för våra katter (de klöser på bräda ungefär 3-4 gånger per dag) och tar inte upp så mycket plats. Bra pris!

Ett tips är att frisera sisalen (repet) när den börjar bli lite sliten. Du kan också köpa sisalrep och binda runt det om du vill återuppliva en välanvänd klösbräda.

Produkten finns hos

Klösmatta Plysch Brun

Klösmatta Plysch Brun
Höjdpunkter
  • Klösmattan som har fler användningsmöjligheter
  • Inbyggd leksak
  • Lyxklös

En klösmatta som, förutom att ligga ner, också kan hängas på väggen. Tack vare dess storlek har den också längre livslängd. För de med fler katter är den att föredra.

Precis som på bilden har vi upplevt att mattan uppmanar till mysklös. Det vill säga att missarna ligger och spinner, och klöser. Den kan då passa den mer lugna och återhållsamma katten som ändå ska få utöva sitt klösbehov.

Produkten finns hos

Klovässare ”Scratchy”

Klovässare ”Scratchy”
Höjdpunkter
  • Innehåller catnip
  • Prisvärd
  • 13 x 48 cm

Kalasbra produkt som fyller sitt syfte men du behöver vara medveten om att dammsugaren ibland behöver jobba och att (beroende på katt såklart) det kan gå snabbt från start till mål, så att säga. MEN – katterna älskar den.

Kanske kan du tänka dig att dammsuga lite extra för att låta vardagsmöblerna vara i fred.

Catnip, eller kattmynta, är en perenn som kommer från mynta-familjen. Namnet kommer från katters förälskelse i det. Och det är helt säkert för din katt. Om din katt får i sig en stor mängd mattmynta kan det orsaka milda magbesvar, men det är ovanligt. Katter kan agera olika på det men de mest vanliga är att de får sig ett lyckorus, troligen för att doften påminner om kattferomoner som kan associeras med parning.

Om du upplever en negativ effekt av kattmynta ska du inte använda det. Men i de flesta fall är det kopplat med lycka och kan användas vid träning, inlärning och lek. Framförallt hos katter över 6 månaders ålder (och intresset för kattmynta kan avsvalna med tiden och således hos äldre katter). Om du är osäker på om din katts reaktion är bra, så kan du rådfråga med din veterinär.

Produkten finns hos

Frågor & svar

Hur länge håller en klösbräda?

Det går inte att ge ett konkret svar på det. Det bästa är att testa sig fram. Om klösbrädan blir lite sliten kan du alltid frisera den med en sax.

Min katt är i behov av en klösbräda, men vill inte använda den vi har köpt. Vad ska vi göra?

Strö på kattmynta! Eller lek vid klösbrädan så kanske kissen till slut finner syftet och lyckan i klösbrädan ?

Så här görs testerna

Vad gäller kattprodukter har vi erfarenhet av både inomhuskatter och utomhuskatter. Vissa har kommit hem med råttor, andra har solat hela dagarna. Utifrån det, och med hjälp av research, presenterar vi produkter som passar våra älskade missar.

Vdu att vi ska recensera fler klösbrädor?
Kontakta oss, så gör vi vårt bästa för att testa annat utbud.

Maskoten Fridur visar tummen upp

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021