Färskfoder för katt

Artikeln innehåller annonslänkar från VetZoo

Det här är färskfoder

Låt kissen få den mest färska maten – som den i sitt naturliga tillstånd gillar.

Färskfoder är rått kött som tinas upp i samband med matintag. Maten är nyttig, naturlig och innehållsrik för din katt. Vid beställning online levereras maten i fryspåsar.

Det är inte sällan katterna kommer stolt fram och visar upp sitt byte. Våra katter, till skillnad från några, väljer också att tugga i sig bytet. Ibland får vi helt enkelt acceptera deras naturliga habitat.

Det finns olika typer av färskfoder. Vissa passar bättre under fällningstider, andra passar endast vuxna katter och andra innehåller extra protein. Du som känner din katt kommer att veta bäst vad den behöver.

Många av oss har säkert hört att katter älskar fisk. Men majoriteten är mer förtjusta i gris, kyckling och nöt, vilket färskfoder innehåller. Både kött och inälvor. Detta är anpassat till kattens tarmar och näringssystem. En katts naturliga föda är mer vilt än hundar, och således är färskfoder bra för att boosta matspjälkningssystemet och metabolismen då maten är rik på proteiner, och inte stärkelser.

Bäst färskfoder för katt 2021

Det finns olika alternativ av färskfoder. Bland annat fryst färskfoder eller BARF (Biologically Appropriate Raw Food). Men ha i åtanke att vissa webbshoppar kräver ett visst antal köp av produkten för att frysvaran ska behållas i rätt skick vid leverans.


Vaisto Cat Kyckling-Gris Köttbullar

Vaisto Cat Kyckling-Gris Köttbullar
Höjdpunkter
  • Komplett helfoder
  • 100% naturlig och utan tillsatser
  • Enkelt med portionsvis

Mush är ett komplett helfoder för vuxna katter och är extra bra för de som behöver förbättra sin pälskvalitet (speciellt under fällningstider). Fodret innehåller 52% kyckling (muskelmage, hjärta, kött, lever) och 46% gris (hjärta, kött, ben, njure, lunga, brosk) samt solrosolja och havsalger.

Utfodringen beror bland annat på vikt. En katt på 3-4 kg ska ha 4 bullar per dag varav förpackningen innehåller cirka 30 bullar (á 25 g per bulle och produkten väger totalt 800 g). Portioneringen beror såklart också på ålder samt motion.

Det mest smidiga med bullar är att det går att tina upp mindre portioner än de vanliga korvarna. Du kan antingen tina upp dem i kylskåpet dagen innan eller i rumstemperatur (lägg över plastfolie eller förvara i matlåda).

Produkten finns hos

Real Exclusive Katt

Real Exclusive Katt
Höjdpunkter
  • Extra protein
  • Fullständigt komplett foder
  • Lyxigt för kissen

Mmmm, katten blir definitivt bortskämd av det här färskfodret framtaget för kattens näringsbehov och system. Det kan krävas lite mer planering när en hel korv ska delas ut – men det är inte omöjligt! Om din katt ska ha det bästa så är det värt besväret.

För att tina upp smart kan du lägga korven i kylskåpet kvällen innan utfodring. Om du varit människa och glömt, kan du tina korven i vatten. En upptinad förpackning ska sen förvaras i kylskåpet och den klarar sig där i 2-3 dagar.

Korven är 200 gram vilket då är ett dagsbehov för en katt på 5 kg. En normalviktig vuxen katt kan alltså äta 3-4% av kroppsvikten medan en kattunge kan äta upp till 10% av sin kroppsvikt per dag.

Produkten finns hos

Kattmat med kyckling och lax

Kattmat med kyckling och lax
Höjdpunkter
  • Prisvänlig
  • Extra protein och inga konserveringsmedel
  • Ej värmebehandlat

Speciellt en älskad produkt hos våra katter. Produkten kommer i 250 gram och man räknar i snitt på att katten dagligen ska ha 4% av sin kroppsvikt av detta foder, och kattungar upp till 10% av sin kroppsvikt.

Detta foder är ett alternativ för din katt som är förtjust i fisk, närmare bestämt lax, då den innehåller det. Förutom lax innehåller den kyckling (hals, hjärta, krås) och nötlever.

Produkten finns hos

Frågor & svar

Finns det risk för att färskfodret levereras upptinat?

Enligt vår erfarenhet har det aldrig hänt. Vi rekommenderar dig att höra med leverantören. Ibland skickas inte frysvaror med lantbrevbärare då det finns en risk att de tinas upp.

Hur lång tid kan färskfoder förvaras i kylskåp?

De flesta leverantörerna säger 2-3 dagar i kylskåpet. Vi brukar därför hålla oss till 2 dagar som max.

Min katt äter inte upp allt på en gång – kan det stå framme i skålen?

I och med att det är färskföda bör den endast utfodras just färsk. Du ska också vara noggrann med att födan inte kommer i kontakt med annan mat i ditt kylskåp eller på köksbänken. Håll rent och ta det säkra före det osäkra. Minska portionerna om din katt inte äter upp allt på en gång.

Så här görs testerna

Vad gäller kattprodukter har vi erfarenhet av både inomhuskatter och utomhuskatter. Vissa har kommit hem med råttor, andra har solat hela dagarna. Utifrån det, och med hjälp av research, presenterar vi produkter som passar våra älskade missar.

Vill du läsa andra recensioner på färskfoder för katter?
Kontakta oss, så gör vi vårt bästa för att testa fler.

Maskoten Fridur visar tummen upp

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021