Glukosamin för hund

Artikeln innehåller annonslänkar från VetZoo,  Granngården

Det här är glukosamin

Glukosamin för hunden är bra för att motverka atros och hålla lederna glada.

Glukosamin har visat sig lindra ledbesvär, vilket oftast dyker upp hos äldre eller större hundar. Idag går det att köpa glukosamin hem direkt via nätet. På den här sidan igenom vad glukosamin är för något och vilka produkter som finns tillgängliga att köpa hem direkt via nätet.

Så här vet du om din hund behöver glukosamin

Glukosamin är ett ämne som redan finns i hundens kropp för att underhålla lederna. Hos äldre hundar så kan det däremot uppstå brist av glukosamin vilket kan leda till bland annat artros. Även större hundar eller hundar med övervikt kan behöva extra glukosamin, helt enkelt för att deras egna kropp inte hinner producera tillräckligt med glukosamin.

Sanningen är att hunden kan visa små tecken på obehag redan i ett tidigt skede – när det dessutom går att hjälpa med kosttillskott. Några vanliga tecken på att hunden har problem med lederna är:

  • Har problem med att gå upp och ned för trappor
  • Hunden är stel på morgonen efter att kroppen vilat en längre period
  • Hunden är inte lika pigg på promenader längre

Det här är tre enkla punkter för att tolka hundens egna beteende, men som du kanske känner till vill inte alla hundar visa sig svaga. Då kan du även testa med att klämma på leden och se om hunden har ont just där. Ibland går det även att se en tydlig svullnad däromkring.

Bäst glukosamin för hundar 2021

Idag finns det tre olika produkttyper för hundar som behöver extra kärlek i form av glukosamin. Det allra populäraste produkttypen är ren glukosamin, som kommer med doseringsmått och kan till exempel blandas med dagens foderintag. Det finns även mixad kosttillskott som innehåller fler ämnen än bara glukosamin, så som omega 3 eller C-vitamin. Sist men inte minst så finns även färdigblandad foder som redan innehåller flera olika ingredienser som är bra för hundens leder.

Tänk på att de allra flesta produkterna hämtar glukosamin från skaldjur, vilket inte passar hundar som är allergiska mot just skaldjur.

[pods name=”products” where=”producttaxonomy.slug = ’glukosamin'” orderby=”position.meta_value ASC” template=”Produktgalleri”]

Frågor & svar

Hur vet man att ens hund är i behov av glukosamin?

Några vanliga tecken är: (1) hunden har problem med att gå upp och ned för trappor, (2) hunden är stel på morgonen efter att kroppen vilat en längre period och (3) hunden är inte lika pigg på promenader längre. Men det gäller att se de små tecknen för att kosttillskott ska tillföra dess fulla potential.

Vilka är de vanliga tecknen på artros hos hund?

– Din hund har återkommande hälta på ett eller flera ben
– Din hund upplevs som ovillig att gå på promenad, eller i trappor
– Du har lättast att se stelheten på morgonen, då den är som värst då
– Din hund har ont när man tar eller trycker på leden, kanske säger den ifrån om du lyfter den
– Du upplever svullnad i leden och vävnaden runt omkring

Så här görs testerna

Vad gäller hundprodukter har vi flera års erfarenhet av allt från trasiga gatuhundar till Grand Danois i utställningsringen. I detta spann har vi stött på allt från kräsna till utsvultna hundar med diverse bagage att ta hänsyn till.

Hittar du inte recensionen du letar efter?
Kontakta oss, så gör vi vårt bästa för att testa fler kosttillskott innehållande glukosamin.

Maskoten Fridur visar tummen upp

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021