Kosttillskott för hund

Jämför och hitta bäst hundfoder

Det kan finnas flera olika anledningar till att hunden behöver kosttillskott. Det kan handla om pälsen, leder, tänder eller allergi. Som tur är finns det ett brett utbud av olika kosttillskott anpassat för hunden. Här på Fridur testar och recenserar vi olika produkter som kan förbättra din hunds välmående.

Leder

Försämrade leder kan ofta drabba äldre eller större hundar (som har större belastning på lederna). Det kan även inträffa bland hundar som arbetar hårt, bland annat hos drag- eller tävlingshundar. Ömma och stela leder kan i sin tur leda till artros. Bästa medicinen mot värkande leder är fysisk aktivitet men även kosttillskottet glukosamin kan hjälpa din hund.

Hud

Hudbesvär kan beror på flera olika saker, så som allergi eller eksem. Kosttillskott som visat sig fungera bra för hundens hud är fiskolja (som komplement i fodret) och precis som för oss människor finns det även B-vitamin, fast för hund.

Päls

Har du en hund som fäller päls under vår och höst? Du är långt ifrån ensam. Det är en process som man gärna snabbspolar förbi. Testa kosttillskott i form av B-vitamin och fettsyror, till exempel Animacare Omega Skin.

Bästa kosttillskott för hund 2021 ✨

Spana in våra underrubriker för att läsa om kosttillskott i respektive område.

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021