Skrittmaskin

Artikeln innehåller annonslänkar från Kellfri

Det här är skrittmaskiner

Behöver röra på sig i en viss tid och hastighet? Men utan dig som styr? Eller på grund av skador som hindrar ridning? Skrittmaskiner är ett bra verktyg för det.

Skrittmaskin blir allt populärare bland stallen i Sverige och vi förstår varför. Om du har en häst som står på box, eller har en mindre skada, eller annat tillfälle då häst behöver skrittas av utan någon på ryggen, kan en skrittmaskin passa dig.

Det ger i sin tur en positiv effekt på hästarna som ökar både styrka och hållbarhet. Om du gillar att optimera tiden i stallet kan du mocka boxen medan hästen får motion. Detta gör skrittmaskinen till den naturliga investeringen för ett långsiktigt stall.

Skrittmaskiner kan också vara ett alternativ för den lata hästen som helst bara gör som Ferdinand: sitter under en korkek och sniffar på blommorna. Om de får en tur i skrittmaskiner under aktiv vila så är blodomloppet igång samt att senorna stärks.

Om du har en pigg häst som har svårt att varva ner kan skrittmaskin hjälpa till att skritta av hästen. På så sätt infinner sig ett lugn innan hästen släpps in till hagen. Det kan spara på en eventuell klumpig glädje-olycka: att det sker en olycka på grund av glädjeskutt.

15 minuter före och efter ett ridpass i skrittmaskinen kan hjälpa till att lösgöra och stretcha hästkroppen. Kom ihåg! Underlaget är viktigt att underhålla och se efter. De som en gång har haft tillgång till skrittmaskin brukar fortsätta att ta hjälp av den hästlivet ut.

Bäst skrittmaskiner 2021

Här nedanför går vi igenom två populära skrittmaskiner ute på marknaden.

[pods name=”products” where=”producttaxonomy.slug = ’skrittmaskin'” orderby=”position.meta_value ASC” template=”Produktgalleri”]

Frågor & svar

Kan hästar gå i skrittmaskin utan uppsyn?

Det korta svaret: nej. Det längre svaret: du ska alltid ha uppsyn över dina hästar. Ha alltid möjlighet att kolla till hästen eller hästarna om du till exempel mockar samtidigt. Därför är det smart att tänka ett varv till om var man placerar skrittmaskinen. Se till att kunna se den, oavsett om du mockar eller putsar utrustning.

Hur lång tid tar det att vänja in en häst att gå i skrittmaskin?

Det mest vanliga svaret är ca 5 gånger. I början kan den vara läskig, men med stöttande inlärning brukar det i normalfall gå fort. Använd positiv inlärning och ge extra beröm före och efter.

Kan man installera en skrittmaskin själv?

Vi rekommenderar att du är fler vid installationen. En elektriker ska göra elinstallationen.

Ska man ha tak över en skrittmaskin?

Det finns fördelar och nackdelar med utan och med tak. Utan tak blir det luftigare och ljusare, med tak kan det komma att bli mer arbete med underlaget och vintern kan ställa till det. Vi rekommenderar att du testar utan tak, för att sen kunna bygga på ett om du föredrar dess fördelar.

Så här görs testerna

När det gäller hästar har vi erfarenhet genom att ha levt med hästar, volontärat på Island på en hästgård och det går till och med att säga att vi föddes på hästryggen. Genom att ha hästliv i vår vardag samlar vi på oss kunskap och erfarenhet, samtidigt som vi håller oss uppdaterade från andra hästälskare. Vi förespråkar holistiskt förhållningssätt.

Vill du läsa andra recensioner på skrittmaskiner?
Kontakta oss, så gör vi vårt bästa för att testa fler.

Maskoten Fridur visar tummen upp

Senast uppdaterad 30 augusti, 2021